O metodi

Ova procedura je u estetskoj medicini veoma popularna, potpuno sigurna i najefikasnija u otklanjanju bora nastalih usled aktivnosti mimičnih mišića, kao i za lečenje hiperhidroze (prekomernog znojenja). Botulinski toksin se decenijama koristi kako u terapiji migrene i različitih spastičkih poremećaja u neurologiji, tako i u estetskoj medicini i usled toga je prošao opsežna ispitivanja što ga čini potpuno bezbednim preparatom.

U kojim regijama se primenjuje botulinski toksin

Najčešća primena botulinskog toksina je u regiji čela, između obrva i oko očiju (crow’s feet), u tim regijama nastaju bore pri ekspresiji emocija (tzv. mimične bore). Ovom procedurom se može korigovati i asimetrija obrva ili kapaka i nastanak dubokih bora.

U slučaju hiperhidroze (prekomernog znojenja), botulinski toksin se aplikuje u predeo pazuha, sprečava inervaciju znojnih žlezda i privremeno zaustavlja proces znojenja.

Kako se izvodi tretman botulinskim toksinom

Nakon konsultativnog pregleda i procene na kojim mestima će se aplikovati botulinski toksin, vrši se njegovo ubrizgavanje u mišić, nakon 3-5 dana počinje relaksacija mišića i pri mimici bore više nisu vidljive ili su znatno redukovane. Svoj maksimalni efekat botulinski toksin ispoljava 2 nedelje od aplikovanja. Trajanje procedure je 15-20 minuta. Procedura je bezbolna i nema perioda oporavka.

Koliko traje efekat botulinskog toksina

Trajanje efekta botulinskog toksina je u predelu mimičnih mišića individualno u rasponu od 3 do 6 meseci, ponavljanjem procedure efekat postaje duži.

U terapiji prekomernog znojenja efekat je od 6 meseci do godinu dana.

Zakazivanje

Popunite formu ispod i naše osoblje će
vas kontaktirati u najskorijem roku.

Izaberite uslugu*

Datum*

Vreme*

Vaši podaci

Ime i prezime*

Broj telefona*

Email adresa

Vaša poruka

Doktori koji vrše pregled:

Dr sci. med. Marija Gočmanac Ignjatović

lekar opšte prakse

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje