Pregled reumatologa

Reumatologija je grana medicine koje se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti kostiju, zglobova, mišića i okolnih mekih tkiva (tetiva, ligamenata). Pregled reumatologa je bezbolan i neinvazivan, nije potrebna nikakva priprema pred dolazak i traje oko 20 – 30 minuta (po potrebi i duže).

Koje tegobe upućuju pacijenta reumatologu?

  • Otok, bol, crvenilo i ukočenost zglobova
  • Smanjena pokretljivost zglobova
  • Bolovi u kostima, mišićima i zglobovima
  • Pogoršanje tegoba na hladnoći i pri promeni vremenskih prilika
  • Povišena temperatura, brzo zamaranje, umor

Šta obuhvata pregled reumatologa?

Pregled počinje razgovorom sa lekarom, odnosno anamnezom o trenutnim tegobama, dosadašnjim bolestima, sličnim oboljenjima u porodici, terapiji koju pacijent trenutno uzima, i dr.

Nakon toga sledi internistički pregled pacijenta (opšti pregled, pregled glave, grudnog koša i pluća, pregled srca i krvnih sudova, trbuha i ekstremiteta). Tokom pregleda lekar posvećuje posebnu pažnju pregledu zglobova i proverava da li postoje bol, ukočenost, slaba pokretljivost zglobova, deformacija, otok i crvenilo zgloba i dr.

Detaljnim kliničkim pregledom i uvidom u postojeću medicinsku dokumentaciju lekar će postaviti dijagnozu i propisati odgovarajuću terapiju, ili dati savet o spovođenju daljih dijagnostičkih procedura (laboratorijskih, radioloških – ultrazvuk, skener, magnetna rezonanca i dr.).

Zakazivanje

Popunite formu ispod i naše osoblje će
vas kontaktirati u najskorijem roku.

Izaberite uslugu*

Datum*

Vreme*

Vaši podaci

Ime i prezime*

Broj telefona*

Email adresa

Vaša poruka

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje