Pregled vaskularnog hirurga sa Dopplerom vena

O metodi

Pregled vaskularnog hirurga je bezbolan i neinvazivan, nije potrebna nikakva priprema pred dolazak i traje oko 20 – 30 minuta (po potrebi i duže).

Koje tegobe upućuju pacijenta vaskularnom hirurgu?

  • Bolovi ili grčevi u rukama/nogama
  • Oticanje ruku ili nogu, promena boje ili temperature kože
  • Grčevi u nogama
  • Proširene vene na nogama
  • Rana koja ne zarasta

Šta obuhvata pregled vaskularnog hirurga?

Pregled počinje razgovorom sa lekarom, odnosno anamnezom o trenutnim tegobama, dosadašnjim bolestima, sličnim oboljenjima u porodici, terapiji koju pacijent trenutno uzima, i dr. Nakon toga sledi fizikalni pregled pacijenta. Lekar će posebnu pažnju posvetiti pregledanju kože, njene prokrvljenosti i temperature, postojanju otoka ili bolne osetljivosti pojedinih delova tela, pipanju pulseva i dr. Detaljnim kliničkim pregledom i uvidom u postojeću medicinsku dokumentaciju lekar će postaviti dijagnozu i propisati odgovarajuću terapiju, ili dati savet o spovođenju daljih dijagnostičkih procedura.

U slučaju sumnje na insuficijenciju venskog sistema, lekar će predložiti ultrazvučni pregled, Doppler vena . U pitanju je bezbolna i neinvazivna metoda gde lekar koristi sondu koja emituje ultrazvučne talase kako bi se vizualizovala venska cirkulacija. Izvodi se kod sumnje na postojanje dugotrajne venske insuficijencije, kod postojanja proširenih vena (varikozne vene) i kod sumnje na postojanje tromba u venskoj cirkulaciji. Ovaj ultrazvučni pregled je potpuno bezbedan i traje 20 – 30 minuta.

Zakazivanje

Popunite formu ispod i naše osoblje će
vas kontaktirati u najskorijem roku.

Izaberite uslugu*

Datum*

Vreme*

Vaši podaci

Ime i prezime*

Broj telefona*

Email adresa

Vaša poruka

Doktori koji vrše pregled:

Assist. dr Ivan Tomić

specijalista vaskularne hirurgije

Assist. dr Miloš Sladojević

specijalista vaskularne hirurgije

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje